top of page

Bitki Eti

Evrende 3 ana çeşit et vardır. Karbon temelli yaşamın ortaya çıkışında önce mantarlar vardı. Sonrasında bitkiler ve hayvanlar ortaya çıktı. Yani, elimizdeki mevcut verilere göre evren üzerinde hayvan eti yokken bitki eti vardı.

Mantar Eti

Hayvan Eti

Bitki Eti

 

Bitki eti: lif, yağ, şeker gibi bileşenlerinden ayrışıp, arzu edilen yüksek protein elde edildikten sonra, doku kazandırılması ile elde edilir. Farklı şekillerde, boyutlarda ve tatlarda olabilir. Protein kaynağı olarak kullanılan bitkinin özelliklerine göre rengi, dokusu ve sus tuma özelliği değişebilir. Türk Dil Kurumu ve Dil Derneğine göre de bitkiler için de "et"kelimesi kullanılabilir. Örneğin, kayısının derisi ile çekirdeği arasında kalan alana kayısının eti denir.

Biz bitki etimize fazladan yağ, tuz, koruyucu, aroma verici gibi öğeler eklemeden üretiyoruz.

 

Bu protein kaynakları farklı şekilde tüketilebilir.

Feral Ape Ayçerkirdeği Proteini örneğinde olduğu gibi hem çerez gibi yüksek proteinli (kuru maddede %54) atıştırmalık olarak doğrudan tüketilebilir, hem de suda bir kaç dakika beklertilip, 3 katına kadar hacme ulaştıktan sonra kısa süre pişirip sos ile tatlandırılarak da yenebilir.

Beslenme rutininizi tat, doku ve protein açısından güçlendirir.

bottom of page